Kawasaki Vulcan Forum banner

1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Discussion Starter #1 (Edited)
Fuel Injector Harness/Connector

So long story short. Bought the bike with a Cobra Fi2000 already installed. Getting things taken apart and going through the wiring it looks like they hooked the connectors up backwards. Furthest connector from the tuner was hooked up to the rear injector. Closest was to the front.

I took the tuner connectors off and per Cobra instructions, put the connector furthest away (from the module) on the front (#1) injector and the closest on the rear (#2). Now coming off the OEM harness there is one shorter lead with a small "F" on the loom and one longer lead with no markings. The smaller F marked lead should go to the front injector? I'm asking because both connectors will fit either injector...dumb move on Kawasaki IMO.

Everything is back together and running now. I took it for a short test drive. I will have it back apart Tuesday when the Barons BA intake comes in. Just trying to go through and fix what the last "mechanic" did.



Trying to add a photo? Here's a direct link http://i66.tinypic.com/2qdtogm.jpg
 

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Discussion Starter #2
Doing a bit of research and I've found what's hopefully a good wiring diagram for the system.

BL/R wire goes to #1 injector and BL/G wire goes to #2 injector. The connectors were reversed. Hopefully no damage was done with it being run for almost 2k miles like that. If so, I have the paperwork from the so-called mechanic that did the work from the previous owner.
 

·
Registered
Joined
·
3,029 Posts
BL/R to #1 and BL/G to #2 is what the factory diagram shows for my 2008.

Not familiar with that tuner but if both the input and output connections were reversed then perhaps it's six of one, half dozen of another.

Or, depending on how the injectors fire it may not matter at all.

If you can't tell any major difference in how it runs with the wires changed back, then I think likelyhood of damage is quite low if any chance at all.
 

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Discussion Starter #4
Thanks for the reply. Yes, both connectors were completely reversed. Its is running smoother now than it was before.
 
1 - 4 of 4 Posts
Top