Kawasaki Vulcan Forum banner

1 - 9 of 9 Posts

·
Registered
Joined
·
245 Posts
Discussion Starter #1
first, i believe the headlight doesn't come on until the bike starts and is running.
then it stays on when you park, but goes off when the key is shut off.
does that sound correct?

second, bike is in neutral, key on. engine start switch should crank the engine.
if the bike is in gear, you need to pull in the clutch.
does that sound correct?

third, does horn button sound the horn with the key on and the key off?
 

·
Registered
Joined
·
21 Posts
First one is correct, although the bike doesn't technically need to start. It was pointed out to me on another forum, that the light will turn on after the starter is turned and released. It doesn't actually have to start.

Second is correct. I'm unsure about the horn. I want to say, mine only operates with the key on. I'm uncertain and it's a bit late to test it.
 

·
Registered
Joined
·
234 Posts
IMHO, for security reasons the horn should work on ignition key. Does not matter if the engine is on or off.
 

·
Registered
Joined
·
245 Posts
Discussion Starter #5
First one is correct, although the bike doesn't technically need to start. It was pointed out to me on another forum, that the light will turn on after the starter is turned and released. It doesn't actually have to start.

Second is correct. I'm unsure about the horn. I want to say, mine only operates with the key on. I'm uncertain and it's a bit late to test it.
my horn works. button in the hand control needed some "massaging"
only works with key on. - yes, it was late last night here when i was messing with it.

Light isn't coming on yet, but i'm still checking. know it was working a couple months ago.

I repainted the hand control aluminum housings, and the headlight as well (and the tank). Have it all put back together, just checking to see if everything is working correctly.
 

·
Registered
Joined
·
245 Posts
Discussion Starter #7
Hi-Beam / Low-Beam switch was not sitting right in the housing control.
contacts not touching.
pulled it apart and cleaned the contacts, a touch of dielectric grease, and got it back in the housing correct.
all good.

key on, no headlight. Hit starter button and light comes on (after it seams the engine cranks over a time or two),
and light is on when engine starts. shut engine off with stop button on hand control and light stays on until the key is shut off. so, i think that's right.
 

·
Registered
Joined
·
21 Posts
Hi-Beam / Low-Beam switch was not sitting right in the housing control.
contacts not touching.
pulled it apart and cleaned the contacts, a touch of dielectric grease, and got it back in the housing correct.
all good.

key on, no headlight. Hit starter button and light comes on (after it seams the engine cranks over a time or two),
and light is on when engine starts. shut engine off with stop button on hand control and light stays on until the key is shut off. so, i think that's right.
Yes. That is how mine functions. I'll be cleaning my Nomad up and doing regular maintenance once it warms up a bit. Complete fluid change, since I bought it at the end of last season.
 
1 - 9 of 9 Posts
Top