My Vulcan doesn't start and the dash turns off after some time - Kawasaki Vulcan Forum : Vulcan Forums
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 05-06-2019, 12:19 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: May 2019
Location: Ukraine
Year/Make/Model: 1995 Kawasaki VN800A
Gender: Male
Posts: 2
Question My Vulcan doesn't start and the dash turns off after some time

Hi!
I faced a very strange case of "doesn't start" issue. I tried to find something but all search results lead me to more generic issues. You are my last hope to find a helping hand and find the way to dig.
Here's my story. Everything was perfect I rode my Vulcan without any issue and turned it off on gas station. After this and now it won't start with scenarios:

Scenario 1:
- I turn ignition on and dash lamps are lights;
- I press the Start button nothing happens and all lamps turn off;
- It completely without life for 10-15 min (Nothing happens when I turn on ignition again).
After 10-15 min Scenario 1 comes again.

I thought that this could be a starter issue and here is Scenario 2:
- I turn ignition on and dash lamps are lights;
- I can just wait about 30 sec - 1 min and do nothing;
- after this it dies for 10-15 min again.

I thought poor battery and put wires from the car. All scenarios reproduce with completely healthy car's battery.
I really don't know what to do. All my friends never faced something like this.

Thanks in advance!

---------------------------------------
1995 Kawasaki VN800A
bigMOTOR is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 05-06-2019, 01:58 PM
Member
 
DaPreacha's Avatar
 
Join Date: Aug 2017
Location: Rockingham, NC
Year/Make/Model: 2012 Kawasaki Nomad
Displacement/CC's: 1700
Color: Red/silver
Gender: Male
Posts: 89
Check all your wire connections, especially in the headlight bucket. Sounds like something is just loose.
DaPreacha is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome