Rear wheel hub/coupling has play. Normal? - Kawasaki Vulcan Forum : Vulcan Forums
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 (permalink) Old 02-06-2018, 08:28 AM Thread Starter
Senior Member
 
texasgrape's Avatar
 
Join Date: Jan 2015
Location: A stone's throw from Luckenbach, TX
Year/Make/Model: 1996 Kawasaki Vulcan 800 Classic
Displacement/CC's: 800
Color: Blue-Green
Gender: Male
Posts: 330
Garage
Rear wheel hub/coupling has play. Normal?

(Still restoring 1996 Classic 800 w/18K on it; almost done!)

Rear wheel attached, chain on, in neutral: Grabbing onto the sprocket/rear wheel coupling unit with both hands I rocked it back and forth inside the hub. There is about 1/8" 'play' in it. I know there is a rubber damper behind it but didn't know if this play was normal or was a sign that the rubber damper needs replacing. Thoughts? Thanks!

1996 Vulcan 800, Blue/Green
JUST SOLD: 2016 Indian Scout, Black
SOLD LAST YEAR: 2006 Triumph Rocket III, Black
SOLD LAST YEAR: 1967 Honda 305 Dream, Black

"Going up the country . . . "
texasgrape is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Chain-side wheel-hub rattle? rockcity Vulcan 500 8 11-01-2013 06:39 AM
Rear wheel hub assbly gartdm98 Vulcan 500 4 06-28-2013 03:01 PM
Steering Head Bearing play on the Voyager 1700 - Who has adjusted it? Nerdybiker Vulcan 1700 4 09-18-2012 10:05 AM
trailer coupling longggevity Vulcan 1700 4 10-19-2011 12:58 PM
Chrome front wheel hub cover for 1500 Classic? LowAndSlow Vulcan 1500 2 04-23-2010 03:56 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome