Clutch issue!!please help - Kawasaki Vulcan Forum : Vulcan Forums
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 04-18-2010, 01:49 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bedford
Posts: 5
Clutch issue!!please help

howís it going everyone, I recently put new bars and grips on my vn900 classic. I also decided to go with some nice steal braded lines as well. itís all on the bike and looking good however I canít get my clutch right......if I pull the clutch and shift into 1st bike stalls..... I have adjusted this thing 20 times now.......if bike is off and I put it in 1st it wonít roll, pull in the clutch rolls fine.......any thoughts???
Moep43 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 04-18-2010, 01:56 PM
Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Pipersville, PA
Posts: 59
If I remember correctly, there's a switch on the clutch lever assembly to prevent starting the bike with the clutch engaged.
WileECoyote is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 04-18-2010, 02:03 PM
Top Contributor
 
1945's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Essex, MD
Posts: 719
Mine starts with or without pulling in the clutch. I looked it up in the schematics and it's a starter lock out switch under the clutch lever. I like mine not working properly.

2007 Custom

Last edited by 1945; 04-18-2010 at 02:14 PM.
1945 is offline  
 
post #4 of 5 (permalink) Old 04-18-2010, 02:58 PM
Top Contributor
 
Join Date: Apr 2010
Location: Somewhere near Parkville, MO
Posts: 976
Anyways, if it dies when you put it in gear regardless of where the clutch lever is, the switch has come unplugged, plug it back in. There's a switch on the kickstand too in that loop, it causes the same problems. Depending on where I'm parking it's usually how I shut the bike off, throwing the kickstand down.
MrClean is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 04-18-2010, 03:45 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bedford
Posts: 5
hey thanks, lol im dumb and forgot to reconnect switch! will post pics soon!
Moep43 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
air cleaner issue/ cooling issue related?? help!! dseptshun Vulcan 800 16 07-13-2012 07:25 AM
Another issue, please help. Clutch? 95en500 Vulcan 500 10 02-27-2011 06:45 PM
Starter Issue help please! lynxstrife Vulcan 500 23 07-24-2010 12:17 AM
Starter Issue help please! lynxstrife Engine Work 3 06-18-2010 07:20 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome