Drive belt noise - Kawasaki Vulcan Forum : Vulcan Forums
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 03-22-2012, 08:27 AM Thread Starter
Member
 
waynebob's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Northern Ontario, Canada
Posts: 34
Drive belt noise

My 2009 900LT started making a rubbing noise this spring when going slow. Put the bike up on my newly made wood jack and removed the brake caliper to verify that it was the belt. This bike was just inspected last August at the dealer, I bought it in October. Bike has 1500Km on it, I have put 5 hours highway riding so far this spring with this rubbing still going on (intermittent, on and off as the wheel turns). The belt is running to one side of the pulley and doesn't seem too tight. A biker friend suggested rubbing soap on the sides of the belt, maybe I will try that this afternoon then go for a ride before the snow returns.
No snow left at all here in Northern Ontario, feels like May, not March.
Thanks, Wayne.

2009 Vulcan 900 LT
Light bar (35W H3 bulbs)
Crash Bar
waynebob is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 03-22-2012, 08:47 AM
Lifetime Premium
 
whiting57's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: Simcoe Ontario Canada
Posts: 3,670
It is normal for the belt to track to one side of the rear pulley ... it should not however, rub on the pulley.

As i flipped into 5th, i couldnt remember a damn thing she said
To view links or images in signatures your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.


2009 Classic LT Bagger ... SOLD .... ... Batwing Fairing, Metzler 200 rear, Mutazu Hard Bags, Denray Hitch, Mustang Seat, Piggybacker Trailer. traded on a Versys 650 LT ... Loaded

2010 Custom [I] ... traded on a 2015 Ninja 650 Abs traded on a 2016 Versys 650 LT ... Loaded
whiting57 is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 03-22-2012, 12:45 PM
Junior Member
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 29
on my 09 9 custom, i adjusted the belt myself, (just winged it) this spring, when i ist took it out, the belt was chirping like crazy, under acceleration onley. after a few minutes/miles, the bike/belt seemed to warm up, chirping went away completely, then it was GOOOOOOOOOOOOOOO!
edselsrule is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Noise from front pulley on belt drive amassey Vulcan 800 4 07-27-2012 01:17 PM
WTB Final Drive and drive shaft. ClassicFnAllen Vulcan 750 0 09-20-2011 07:55 PM
Magnificent 2009 Voyager 1700 ! But belt drive ? HenriA Vulcan 1700 11 05-25-2010 09:47 PM
Drive belt deflection-when to adjust? macbig General Vulcan Talk 0 08-04-2009 03:06 PM
Belt Drive on a 800 Classic 800Rider Vulcan 900 7 09-30-2008 10:52 AM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome