Intake noise common? - Kawasaki Vulcan Forum : Vulcan Forums
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 08-02-2018, 11:13 AM Thread Starter
Senior Member
 
andyvh1959's Avatar
 
Join Date: May 2016
Location: Green Bay WI
Year/Make/Model: 2003 Vulcan VN1600 Classic
Displacement/CC's: 1600
Color: Pearl Ivory
Gender: Male
Posts: 279
Intake noise common?

My 03 Classic is less than 1,000 miles new to me. The way I got it, it came with the Baron air intake (so no left side intake), V&H Bigshot pipes, Power Commander, all at 30,000 miles. It starts easy, runs great, no valve/cam chain noise, gets "ok" mileage (38 to 42), I have to fix a failed 2nd gear issue. So for now I ride it cautiously and easy shifting past 2nd to 3rd. Spark plug insulator color on all four plugs is just slightly dark tan. When I do get on it, say up an entrance ramp to the freeway I notice intake noise almost like an intake air leak or perhaps even an exhaust header flange intake leak. Though an exhaust leak typically sounds like a loud clicking. I am not yet familiar with the Baron intake installation, but I assume the cold air solenoids are no longer there and the lines have been plugged. Just wondering if anyone else noticed different intake sounds after installing a Baron air intake.

When life throws you a curve, lean into it!

Last edited by andyvh1959; 08-02-2018 at 11:17 AM.
andyvh1959 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 08-02-2018, 12:51 PM
Member
 
Spacelord's Avatar
 
Join Date: Jun 2017
Location: Charlotte NC Area
Year/Make/Model: 2009 Vulcan 900LT
Displacement/CC's: 900
Color: White/Tan
Gender: Male
Posts: 99
I can't speak too much for the 1600 as I have a 900 Classic, but when I put on a Cobra Air Intake system I heard a lot more noise coming from the intake. Hasn't been an issue for me. I think it has always been noisy and the stock system just muffles it a lot.

-Spacelord

'08 Kawasaki KLR650 0 - 8,000 miles
'09 Kawasaki Vulcan Classic 900LT 16,000 - ????? miles
Spacelord is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 08-02-2018, 05:12 PM
Member
 
1500FI's Avatar
 
Join Date: Feb 2018
Posts: 94
I have the 1500fi with a Barons and don't notice any intake noise.
1500FI is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
common sense Poncho Villa The Lounge (Off Topic) 18 03-01-2012 07:52 AM
Un.. Not Common Sense.. Poncho Villa The Lounge (Off Topic) 9 02-22-2012 12:12 PM
My 500 and I have a lot in common? Farscape Vulcan 500 10 10-09-2011 02:03 PM
Radiator leak Common 991500e Engine Work 1 07-02-2011 01:51 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome