03 vn1600 classic strange headlight problems - Kawasaki Vulcan Forum : Vulcan Forums
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 05-24-2018, 12:32 AM Thread Starter
Junior Member
 
Staggson2's Avatar
 
Join Date: May 2018
Posts: 4
03 vn1600 classic strange headlight problems

Just bought the bike a month ago. Primary headlight hi and low worked fine but fog lights on either side weren't working. I rode the bike daily for 3 weeks then one night after an hours ride I came home and turned off the bike for about 5 minutes. When I turned the key back on to leave I had no lights hi or low beam.

Currently all signals and taillights brakelights work as they should. Checked fuse in junction box(it was good), also replaced bulb. For some reason I had (and still have) no acc fuse, when I put one in it kept glowing and was about to blow everytime I turned the key over to mess with headlight. I've also visually inspected the wires to junction box and headlight plug for breaks or bad insulation but all looks ok. Since all this happened I removed anything from the battery that wasn't factory. No corrosion there either. Still no luck. It's been this way 2 weeks and my battery is still holding charge and bike runs just fine.

I should also mention that when I went to change the headlight bulb it didnt work at first then it did after I took it out and reconnected it.
It worked along with both secondary lights which is the first and only time I have seen them work. I unplugged it to place in headlight fixture and reassemble then all 3 were out again. There has been a harness bypass I believe because I found several aftermarket wires that had been cut by someone still attached to my battery.
There is also aftermarket wiring which comes out of my secondary lights (smaller headlights on either side of my headlight) and runs directly beside the factory wiring for those lights.

There is also a wire splice done in the headlight bucket, there is a wire spliced into the red wire with a yellow stripe. I followed the connection and it leads to a maze of connectors and splitters that eventually goes to a makeshift connector on a small plug just before where the wiring harness wrapping begins on the front of bike. I'm quite stumped. I'm debating just getting a new harness
Staggson2 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 05-30-2018, 09:46 PM
BOTM Winner
December 2016

 
Luckymann77's Avatar
 
Join Date: Apr 2015
Location: Where the Horses Are Fast and the Grass is BLUE !!!
Posts: 326
Garage
First and foremost UNHOOK YOUR BATTERY !!!


Then I'd try to make sense of all that additional wiring...


If you are patient and good with a soldering iron and shrink tubing then you should be OK...


If not, try some eBay salvagers and you can find a new harness fairly cheap...




Let'er Buck,
Seven O'Nine !!!
Luckymann77

I love you more today than I did yesterday...
Yesterday you really PISSED ME OFF !!!


Long Time Rider...
First Time Vulcan Owner...

2005 Vulcan 1600 Classic
Majestic Metallic Red
Bagged up !!!
Chromed and Studded out !!!
Big 3
Cobra Dragsters
Cadmann
Wiseco/Doebeck EJK
Luckymann77 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
aftermarket headlight vn1600? eg78 Vulcan 1600 0 11-28-2015 07:28 AM
WTB Headlight Assembly VN1600 Dukedrone Wanted to buy or trade Items 0 10-24-2013 02:05 PM
Blowing ignition fuse 03 VN1600 Axel57 Vulcan 1600 6 10-06-2013 06:10 AM
starting problems on my 03 1500 ramcharger Vulcan 1500 9 07-10-2013 10:37 AM
Headlight cover for VN1600 Classic ksmnet Wanted to buy or trade Items 0 04-12-2012 01:54 AM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome