Hot start problems - Kawasaki Vulcan Forum : Vulcan Forums
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 (permalink) Old 04-01-2017, 09:40 PM Thread Starter
Senior Member
 
pittdave's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 195
Hot start problems

Ok all..Getting ready for the new riding season and I am having some hot start issues. When the bike is cold, it fires right up. Everything runs fine. When I get to a stop, say to fill up, or run into the store or some such, it has a hard time starting. It goes away if i am off the bike for a good 30 minutes or so. But just after a few minutes its hard to start. Its getting fuel, the spark is good. It seems to act like if I work the throttle some before trying to start, it will help, but it still takes a bit to get it to turn over. I've heard possible cam sensor or cranks sensor\
Any thoughts??? 05 1600 Classic

2003 Vulcan 1600 Classic
"always time to ride"
To view links or images in signatures your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
pittdave is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How hot is HOT? Daheat Vulcan 1500 9 09-17-2016 03:04 PM
Bike hard to start when hot Fyrzout Vulcan 1700 44 08-08-2013 06:10 AM
Hot Starting Problems Kawi Rick General Vulcan Talk 3 06-17-2013 07:00 AM
hot start problem mrutah12 Vulcan 2000 16 04-28-2012 11:33 PM
need help with hot start prob vn750 General Vulcan Talk 12 11-29-2011 07:47 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome