Idle and backfire problem - Kawasaki Vulcan Forum : Vulcan Forums
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 09-01-2015, 04:45 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 7
Idle and backfire problem

I went ahead and just completed having a 2007 1600 Meanstreak engine installed into my 2002 Meannie. The engine fit, but having some trouble with the idle and some back-firing. Can't seem to get the idle to settle down to about 800 where it should be. It either races at 1400 or drops to 200 rpm and stalls. Seems to be no middle ground. Also backfiring when shifting under acceleration. Wondering if installing a Power Commander will help solve this problem of there is something I'm missing here.

Any advice?
Lovjoy is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 09-02-2015, 05:34 AM
Senior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 141
I think you have a vacuum leak somewhere. Idle should be in the 950-1050 range, 800 is to low.
07vulc is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Idle idle idle Derek Vulcan 800 9 04-23-2017 08:49 AM
Problem getting worse, backfire loss of power. Tangleberry Vulcan 1500 5 03-21-2016 12:25 PM
Exhaust backfire style loud pop and Idle adjustment. ta-kid Vulcan 1700 9 05-31-2013 10:45 PM
'help with resetting fuel jets, idle mixture screws and main idle screw' Riz Vulcan 500 2 01-28-2013 09:07 PM
help with resetting fuel jets, idle mixture screws and main idle screw Riz New Member Introductions 3 01-21-2013 08:19 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome