Another Starting Problem - Kawasaki Vulcan Forum : Vulcan Forums
 4Likes
  • 1 Post By vulcandoc
  • 3 Post By Madmatt54
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 (permalink) Old 07-12-2019, 09:41 AM Thread Starter
Junior Member
 
Madmatt54's Avatar
 
Join Date: Jun 2017
Location: Lufkin, Texas
Year/Make/Model: 2015 Kawasaki VulcanS
Displacement/CC's: 650
Color: Black and Green
Gender: Male
Posts: 5
Another Starting Problem

I've recently changed the battery after having issues with the bike starting. I got up this morning to ride and nothing. When I turn the key, everything lights up, but I do not hear the fuel pump priming. When I hit the starter button, nothing happens. I tried jumping it across the solenoid and it will turn over that way quite well, but it will not fire. I tried changing the solenoid and checked all the fuses. Nothing will make the fuel pump engage, or the bike try to fire. I'm now out of ideas on what to try.
Madmatt54 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 (permalink) Old 07-12-2019, 11:58 AM
Senior Member
 
alliswell's Avatar
 
Join Date: Jul 2016
Location: Chicagoland
Year/Make/Model: 2015 Vulcan S
Color: Ebony
Gender: Male
Posts: 130
Garage
side stand sensor? have you tried it in neutral with the side stand up?

SOTGATTATGSOTT
(some of the gear all the time, all the gear some of the time)
To view links or images in signatures your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
alliswell is offline  
post #3 of 7 (permalink) Old 07-12-2019, 01:07 PM
Top Contributor
 
Join Date: Aug 2012
Location: St Paul, MN
Year/Make/Model: 1995 Kawasaki Vulcan 500
Color: Black / grey
Gender: Male
Posts: 603
Right hand handlebar cut off switch in right position???
TOMB likes this.


To view links or images in signatures your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
1995 en500 stock with windshield - 30,000 miles
To view links or images in signatures your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
vulcandoc is offline  
 
post #4 of 7 (permalink) Old 07-12-2019, 02:03 PM
Member
 
Join Date: May 2019
Location: Kansas City
Year/Make/Model: 2019 Kawasaki Vulcan S ABS
Displacement/CC's: 650
Color: Matte Green
Gender: Male
Posts: 45
If your starter button does not work I bet it's all tied together with the circuit that controls the fuel pump. Maybe it's a computer issue? You have two different problems:

- When you turn on the key the fuel pump does not prime
- Your starter button does not work

Sounds like the side stand switch "alliswell" or maybe the kill switch "vulcandoc". Or, maybe your battery voltage is too low? Bad connection on the battery?

- Check your battery connections
- Put up the side stand
- Pull in the clutch

Maybe hook up a battery charger (not trickle charge) or jump it?

Last edited by jdocster; 07-12-2019 at 02:13 PM.
jdocster is offline  
post #5 of 7 (permalink) Old 07-12-2019, 02:12 PM Thread Starter
Junior Member
 
Madmatt54's Avatar
 
Join Date: Jun 2017
Location: Lufkin, Texas
Year/Make/Model: 2015 Kawasaki VulcanS
Displacement/CC's: 650
Color: Black and Green
Gender: Male
Posts: 5
I feel like an idiot, because it was the cutoff switch. I never use it though, so I don't think about it. I also thought it would cut all power not just the ignition.
longbeachgary, TOMB and jdocster like this.
Madmatt54 is offline  
post #6 of 7 (permalink) Old 07-12-2019, 07:54 PM
Senior Member
 
alliswell's Avatar
 
Join Date: Jul 2016
Location: Chicagoland
Year/Make/Model: 2015 Vulcan S
Color: Ebony
Gender: Male
Posts: 130
Garage
no worries, glad it was an easy fix.

SOTGATTATGSOTT
(some of the gear all the time, all the gear some of the time)
To view links or images in signatures your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
alliswell is offline  
post #7 of 7 (permalink) Old 07-13-2019, 05:04 AM
Senior Member
 
SuperHappyFunTime's Avatar
 
Join Date: Dec 2018
Location: Reading PA
Gender: Male
Posts: 100
LOL. Cheapest repair EVER!
SuperHappyFunTime is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome