air intake size? - Kawasaki Vulcan Forum : Vulcan Forums
» Insurance
» Sponsors
Go Back   Kawasaki Vulcan Forum : Vulcan Forums > Motorcycle Models > Vulcan 800

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-25-2012, 02:57 PM   #1
knightrider
Senior Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 133
Default air intake size?

I'm looking to upgrade my air intake, mostly because I'm tired of all the hoses that are hard to get to every time i take the tank off and want something more stream line. With that in mind, im wondering what the intake size is on my carb (vn800 classic). also when it comes to said hoses, how do I deal with them? just cap them off?
knightrider is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 11-25-2012, 06:06 PM   #2
chi
Premium Member
 
chi's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: South Carolina
Posts: 181
Garage
Default

Most aftermarket kits come with plugs for anything that needs capped off and a breather for crankcase vent, google Russian Wolf if you want to do it yourself and save a bunch of $

Sent from my Nexus S
chi is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2012, 06:21 PM   #3
knightrider
Senior Member
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 133
Default

hmm. im not seeing anything come up for Russian wolf. I've found a few air breathers I just cant translate my measurements to the metric system.
knightrider is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2012, 06:29 PM   #4
chi
Premium Member
 
chi's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: South Carolina
Posts: 181
Garage
Default

http://www.angelfire.com/ak5/russwolf/mods.html try this he got a lot of info here

Sent from my Nexus S
chi is offline   Reply With Quote
Old 11-25-2012, 06:48 PM   #5
chi
Premium Member
 
chi's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: South Carolina
Posts: 181
Garage
Default

As far as measurements are you referring to the throttle body its 36mm on the carb

Sent from my Nexus S
chi is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2012, 06:41 AM   #6
Bear2123
Top Contributor
 
Bear2123's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: SW Chicago suburbs
Posts: 4,454
Default

Multiply or divide by .03937 for conversions.
Bear2123 is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2012, 09:56 AM   #7
rick
Top Contributor
 
rick's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: dalton ga.
Posts: 2,603
Garage
Default

Try this, it takes you directly to the airfilter mod. You will need to go through a couple pages to get to the part about eliminating the hoses your talking about, but this is the begining. Worth reading. I did this on mine, was worth it.
http://www.angelfire.com/ak5/russwolf/morepower.html
rick is online now   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 08:47 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.
Motorcycle News, Videos and Reviews
Honda Grom Forum Harley Davidson Forum Honda 600RR Kawasaki Forum Yamaha R6 Forum Yamaha FZ-09 Forum
1199 Panigale Forum Roadglide Forum Honda CBR1000 Forum Vulcan Forum Yamaha R1 Forum Yamaha R3 Forum
Ducati Monster Forum Harley Forums Honda CBR250R Forum ZX10R Forum Star Raider Forum Yamaha Viking Forum
Suzuki GSXR Forum V-Rod Forums Honda Shadow Forum Kawasaki Motorcycle Forum Star Warrior Forum KTM Duke 390 Forum
SV650 Forum BMW S1000RR Forum Honda Fury Forum Kawasaki Versys Forum Drag Racing Forum Ducati 899 Panigale Forum
Suzuki V-Strom BMW K1600 Triumph Forum Victory Forums Sportbikes BMW NineT Forum
Volusia Forum BMW F800 Forum Triumph 675 Forum MV Agusta Forum HD Street Forum Suzuki GW250 Forum
Yamaha Motorcycles Victory Gunner Forum Honda Vultus Forum HD LiveWire Forum