Need Help Please-issue with turn signals - Kawasaki Vulcan Forum : Vulcan Forums
» Insurance
» Sponsors
Go Back   Kawasaki Vulcan Forum : Vulcan Forums > Motorcycle Models > Vulcan 900

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-05-2012, 02:21 PM   #1
wildirishman64
Junior Member
 
wildirishman64's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Berea, KY
Posts: 28
Default Need Help Please-issue with turn signals

So here is my problem, replaced stock turn signals with a great looking chrome bullet. All my lights, 2 spotlights, headlamp and running turns work up front. I blew something on the bike and replaced the appropriate fuses. My rear turn lamps will not work nor will the front ones either. Meaning, they will not blink. I have checked fuses, connections under seat, and lamps. They all look good. I'm replacing lamps even though the filaments look good. I replace the turn signal relay with 25 amp two plug automotive so please jump in. It should be noted that my red tail light works along with the license plate light? crazy
__________________
2008 Vulcan 900 LT From the Bluegrass State
USAF 85-89
Patriot Guard
Rolling Thunder 2011



Be Irish or Go HOME
wildirishman64 is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 11-05-2012, 03:32 PM   #2
Infinite_Day
Senior Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: West Virginia
Posts: 132
Garage
Default

My guess would be that the replacement flasher you used is not compatible or perhaps the switch at the bars? I'm no motorcycle tech, though.
__________________
2013 HD Super Glide Custom
Infinite_Day is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2012, 04:29 PM   #3
rick
Top Contributor
 
rick's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: dalton ga.
Posts: 2,677
Garage
Default

Do they light up and just dont flash, or do they not light at all? If they all light when you turn on the signal, guess either wrong or bad flasher. sometimes even new can be defective. If they are lighting, is it the bright side if a 2 filiment bulb?
rick is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2012, 04:31 PM   #4
rick
Top Contributor
 
rick's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: dalton ga.
Posts: 2,677
Garage
Default

Also, if the new signals are LEDs, you need a specific flasher for those, or load equalizers on them. A standard flashing will think the bulbs are blown.
rick is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2012, 06:34 PM   #5
Phil in Maine
Senior Member
 
Join Date: Sep 2012
Location: Portland, ME
Posts: 304
Garage
Default

I would also recheck the connection to the lights, especially the grounds.

Sent from my Desire HD using Motorcycle.com Free App
__________________
2000 VN800B
Phil in Maine is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2012, 01:50 PM   #6
wildirishman64
Junior Member
 
wildirishman64's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Berea, KY
Posts: 28
Default

Yes the front two light up, these are the ones from ebay, nice bullet style. the stock rear turns don't flash and I replaced the bulbs and cleaned the switch on handlebar with cleaner, making sure contact was good. I have three wires coming out of the front, two wires are designated flash and running, I have my ground and not sure where is goes. I've tried to ground it to the chrome housing in between the nut and bolt, but still no difference. I install a heavy duty 25 amp relay (automotive) and it didn't flash either? Thanks for the help
__________________
2008 Vulcan 900 LT From the Bluegrass State
USAF 85-89
Patriot Guard
Rolling Thunder 2011



Be Irish or Go HOME
wildirishman64 is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2012, 03:10 PM   #7
Bear2123
Top Contributor
 
Bear2123's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: SW Chicago suburbs
Posts: 4,477
Default

You say "bulbs". Are they LED or standard?
Bear2123 is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2012, 07:16 AM   #8
Infinite_Day
Senior Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: West Virginia
Posts: 132
Garage
Default

Did you cut the wires to install them? If you have the wires hooked up backwards they may not flash. I checked as I wired them up before I made the permanent connections when I put LED's on the back. I wired the first one backward and when I checked it it did not flash. Switched the wires around (I mean hot and ground - not left and right signal wires) and they flashed.
__________________
2013 HD Super Glide Custom
Infinite_Day is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2012, 01:19 PM   #9
Vulcar
Senior Member
 
Vulcar's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 125
Default

Be careful with the wiring for turn signals. I once hooked up an alarm to get the turn signal lights to flash when armed, etc. The problem was I hooked them up backwards and burnt out my stator which had to be replaced. Expensive mistake to say the least.
Like a earlier post suggested be sure you are not mixing LED's and bulbs without proper loads.
Have you tried measuring any voltages?
Good luck.
Vulcar is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2012, 01:38 PM   #10
Infinite_Day
Senior Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: West Virginia
Posts: 132
Garage
Default

If anybody is switching to LED's this http://www.customled.com/products/fl...youtRegion1LYR
electronic relay is a plug and play replacement for the OEM one. Worked great for me.
__________________
2013 HD Super Glide Custom

Last edited by Infinite_Day; 11-07-2012 at 01:43 PM.
Infinite_Day is offline   Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -5. The time now is 11:48 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.
Motorcycle News, Videos and Reviews
Honda Grom Forum Harley Davidson Forum Honda 600RR Kawasaki Forum Yamaha R6 Forum Yamaha FZ-09 Forum
1199 Panigale Forum Roadglide Forum Honda CBR1000 Forum Vulcan Forum Yamaha R1 Forum Yamaha R3 Forum
Ducati Monster Forum Harley Forums Honda CBR250R Forum ZX10R Forum Star Raider Forum Yamaha Viking Forum
Suzuki GSXR Forum V-Rod Forums Honda Shadow Forum Kawasaki Motorcycle Forum Star Warrior Forum KTM Duke 390 Forum
SV650 Forum BMW S1000RR Forum Honda Fury Forum Kawasaki Versys Forum Drag Racing Forum Ducati 899 Panigale Forum
Suzuki V-Strom BMW K1600 Triumph Forum Victory Forums Sportbikes BMW NineT Forum
Volusia Forum BMW F800 Forum Triumph 675 Forum MV Agusta Forum HD Street Forum Suzuki GW250 Forum
Yamaha Motorcycles Victory Gunner Forum Honda Vultus Forum HD LiveWire Forum Ninja H2 Forum Ducati Scrambler Forum