Pig in a poke- - Page 2 - Kawasaki Vulcan Forum : Vulcan Forums
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #11 of 17 (permalink) Old 10-03-2012, 04:11 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: May 2012
Location: Lynchburg, Va.
Posts: 49
Update-

Got some help from a really good parts guy, removed starter, applied 12 volts, seems locked up. Gonna try to find a rebuild shop, more later.
old sinner
old sinner is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #12 of 17 (permalink) Old 10-04-2012, 08:36 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: May 2012
Location: Lynchburg, Va.
Posts: 49
Update-

Found a starter rebuild shop, taking it in tomorrow. Pulled carbs, main needle at diaphram had a rough spot as well as the bore, much better, not sure I got it all. Rubber in great shape, some screws in covers rounded. Would like to be able to identify the needles. any help greatly appreciated. Hope this pig not locked up, will have starter Mon.or Tues. My guess is the carb with the sticky needle was giving someone a fit.
old sinner
old sinner is offline  
post #13 of 17 (permalink) Old 10-10-2012, 10:48 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: May 2012
Location: Lynchburg, Va.
Posts: 49
More Pig Stuff-

To update on my pig in a poke, my wife measured 7 quarts of oil from the pig, that may be a record- On the starter shaft I sprayed a little Du Pont teflon multi use lube, sorry for the wrong terminology. Tho the battery charged up to 12.6 volts, when I put my digital volt meter across the terminals , switched on the ignition, the voltage dropped to 8 volts.
So a new battery cleared up lots of problems, engine not locked up, I have high hopes of getting a good bike.
But no fuel from the tap, bought a kit locally, did not fix, any experts on this job? Not sure how the diaphragm on the output side of the fuel tap works, all input appreciated.
Ed, old sinner
1990 Vulcan 500
old sinner is offline  
post #14 of 17 (permalink) Old 11-13-2012, 10:47 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: May 2012
Location: Lynchburg, Va.
Posts: 49
The Pig runs!

In neutral any way, starts instantly and learned a bit about dead battery's, dirty carbs, vacuum fuel tanks, spark plugs really weak, did a lot bassakwards.
Clutch cable very stiff, that is no clutch at all.
old sinner
old sinner is offline  
post #15 of 17 (permalink) Old 11-14-2012, 08:41 AM
Senior Member
 
Bokobob's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Gastonia, NC, west of Charlotte.
Posts: 281
seven quarts of oil

OldS> did the drained oil smell like gasoline by any chance?

I admire your tenacity in getting it going.....I'm glad the engine is running....

Keep us informed..
Thanks,
Old Bob
Bokobob is offline  
post #16 of 17 (permalink) Old 11-14-2012, 09:44 AM
Senior Member
 
Comanche's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Arizona
Posts: 346
Garage
Yeah, I'm interested in seeing you getting it running good. Nice ride Bob.

It ain't about where you live; it's about how you live. So, ride to live, Bruh.
Comanche is offline  
post #17 of 17 (permalink) Old 11-14-2012, 09:49 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: May 2012
Location: Lynchburg, Va.
Posts: 49
The oil did not smell of gas but the air box was wet with gas and the blue smoke rolled out for about 5 minutes when I finally got pig running. Prolly from the 7 qts. of oil I drained. I could not believe how good it ran-
Thanks for the good wishes Comanche.
The best to all who responded and helped me, old sinner
old sinner is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki Vulcan Forum : Vulcan Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome