Front tire problem - Page 2 - Kawasaki Vulcan Forum : Vulcan Forums
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #11 of 28 (permalink) Old 11-07-2012, 05:02 PM
Senior Member
 
ophidia's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: West Fargo, ND
Posts: 286
I had bad cupping on my front stock tire like that too. I have a Metz 880 on there now and it's cupped a little after 5000ish miles, but nothing like the stock tire did.

2006 V2K Limited

http://tinyurl.com/ophidia
ophidia is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #12 of 28 (permalink) Old 11-07-2012, 07:16 PM
Senior Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Tallahassee, FL
Posts: 148
Send a message via AIM to tmanv2krider
Mine is cupped the same way. Never let the pressure drop below 37lbs.


1996 Harley Davidson FXDS with a lot of stuff. Yes, it's fast, yes it will pull the front tire in 1-3rd. No it's not a stock evo.

2011 Vulcan 1700 Vaquero
tmanv2krider is offline  
post #13 of 28 (permalink) Old 11-07-2012, 08:04 PM Thread Starter
Member
 
Dough614's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Lakeland, Fl
Posts: 31
it does whine loudly on left handers
Dough614 is offline  
post #14 of 28 (permalink) Old 11-08-2012, 04:59 PM
Senior Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Grafton NSW Australia
Posts: 155
I had the same issue with the stock tires but it did not affect the bike at all. I slipped on a set of Avon Venoms and have not looked back and am on my second set now. They hang on like baby sh@t to a blanket and wear well. I did have a wobble in my front end at low speeds but this was due to tire pressures. Once corrected no more wobble and she runs sweet as a nut.

Cheers and Beers.

Bob
Popeye is offline  
post #15 of 28 (permalink) Old 11-09-2012, 11:14 AM
Senior Member
 
UscgMac's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Long Island, N.Y.
Posts: 305
Same here, I had it happen to me with that POS oem front tire. The Battleaxe is garbage, get rid of it. You may end up loosing traction in the rain also. Im on my third set since the stock tires. Running the Bridgestone Exedra max front and back and they are much better. No cupping, little road noise and good handeling. 5K on new tires and holding up great. Little to no wear in front and about 40 to 50% on the rear and I ride them pretty hard.
UscgMac is offline  
post #16 of 28 (permalink) Old 11-09-2012, 02:54 PM
Senior Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 437
Quote:
Originally Posted by Dough614 View Post
Is this a broken belt ?
You can say that. Still plenty of rubber to take road contact.
But if you ride long enough those spots will get worn out quick and if you have a bad luck day and go over a sharp object at just the right angle
Bye-Bye...Has anyone every experienced a crash from something like this.
Who knows... I've never read any story of the sort. But doesn't mean it can't happen.
ItsMePaul is offline  
post #17 of 28 (permalink) Old 11-09-2012, 03:03 PM
Top Contributor
 
whoaru99's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 2,628
No, you can't say that, because it's not broken belts.
whoaru99 is offline  
post #18 of 28 (permalink) Old 11-09-2012, 03:39 PM Thread Starter
Member
 
Dough614's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Lakeland, Fl
Posts: 31
I just bought a bike jack from a guy here locally, he gave me a set of Bridge stone Exedras, 130/16 ,150/16 tube types, can I use the 150 on the front of my bike, its says rear tire only?
Dough614 is offline  
post #19 of 28 (permalink) Old 11-09-2012, 05:46 PM
Senior Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 437
Quote:
Originally Posted by whoaru99 View Post
No, you can't say that, because it's not broken belts.
Your right. But the belt strands have lost their formation bond.
Either way its time to say bye-bye to it.
ItsMePaul is offline  
post #20 of 28 (permalink) Old 11-09-2012, 06:51 PM
Top Contributor
 
whoaru99's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 2,628
No, they haven't.

The tire is not broken, per se, it's some odd wear characteristic of that particular tire on this particular bike.

The tire is not unsafe it's just noisy.

Last edited by whoaru99; 11-09-2012 at 06:54 PM.
whoaru99 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki Vulcan Forum : Vulcan Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome